Black Angus Burger

Productomschrijving

Deze runderhamburger is afkomstig van met graan gevoerde Black Angus runderen uit Australië. De runderen grazen 26 maanden op uitgestrekte vlaktes, waarna ze minimaal 120 dagen worden ondergebracht in een feedlot. De koeien hebben een nauwkeurig samengesteld dieet met voornamelijk graan, aangevuld met gras en maïs. Dit voedingspatroon zorgt voor de ‘vermarmering’ van het vlees. Deze vermarmering van vlees draagt bij aan de prachtige structuur, smaak en malsheid. Het is te herkennen aan de mooie fijne vetlijntjes die door het vlees lopen, een perfecte sappigheid en fijne textuur.

Bron: Hanos

Bereidingswijze:

Haal de beefburgers 1 uur voordat het vlees op de barbecue gaat uit koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Grill de burgers 4 minuten per kant in het midden van de barbecue. Wil je de burger rosé gebakken, houd dan 3 minuten per kant aan.

Doe dit NIET!

Platdrukken
Druk een burger nooit plat op het rooster. Hierdoor druk je de sappen uit het vlees. Deze sappen zorgen juist voor de smaak en de malsheid.
Draaien
Laat je burgers lekker grillen en geef ze de tijd. 1x draaien is voldoende.
Vlammen
Vlammen zijn leuk, maar gaat ten koste van je vlees.