Iberico Rack

LANGZAAM GEGAARDE IBERICO RACK

Varkensvlees is één van de meest populaire en veelzijdige vleessoorten, en de basis is van veel lekkere gerechten. Bijvoorbeeld Iberico Rack, een ribstuk van het Ibérico-varken. Dit uit Spanje afkomstige varkensvlees dankt zijn kwaliteit aan het klimaat waar het varken in leeft en de voeding en vrijheid die het krijgt. Dat proef je terug in dit lekkere slow cooking-recept!

VOOR DE IBERICO RACKS

1 Iberico Rack met 8 ribben
75 ml ouzo of Pernod
fijngeraspte schil en sap van ½ citroen
versgemalen zwarte peper
grof zeezout

VOOR DE MARINADE

2 teentjes knoflook (fijngehakt)
1 el fijngehakte, verse oregano
1 el fijngehakte, verse munt

VOOR DE VINAIGRETTE

1 teentje knoflook (fijngehakt)
30 ml sherry-azijn
75 ml olijfolie
1 tl fleur de sel
½ tl versgemalen zwarte peper
½ el fijngehakte verse munt
½ el fijngehakte, verse oregano

BEREIDING

Steek de The Bastard aan, verwarm de The Bastard tot 100°C.
Leg hier de Iberico Rack op en sluit de deksel. Besprenkel het vlees om het half uur met een eetlepel vinaigrette. Houd bij Iberico-vlees een kerntemperatuur aan van 65°C voor mooi rosé gegaard vlees. Houd bij gebruik van een ander ras biologisch scharrelvarken een kerntemperatuur aan van 65°C.
Neem de langzaam gegaarde Iberico Rack uit de Big Green Egg. Verwarm intussen de ouzo of Pernod in een kleine steelpan. Neem van het vuur en steek het met een lange lucifer aan. Schenk de brandende vloeistof voorzichtig over de Iberico Rack en wacht tot dit is verdampt.
Snijd het varkensvlees in mooie plakken en besprenkel met de vinaigrette en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout en geniet!
Bron: biggreenegg