Bife de Tira

Productomschrijving

De Bife de Tira is rundvlees dat zich uitstekend leent om te grillen. Een prachtig stuk vlees, in de lengte gesneden, met een heerlijke smaak die goed tot zijn recht komt wanneer deze bereid wordt op de grill, gegarneerd met wat peper en zout. Meer heeft dit mooie stuk vlees niet nodig. De specifieke snit zorgt ervoor dat u haaks op de draad kunt trancheren en het malse vlees op zijn best kunt presenteren.

Bereidingstip

De bife de tira is mooi te marineren in zelfgemaakte fajita-marinade met verse limoen, waarvan de sap en de rasp worden gebruikt, een theelepel komijn, twee eetlepels verse koriander (fijngesneden), twee eetlepels verse rode paprika (fijngesneden) en naar eigen smaak fijngesneden jalapeno peper. Marineer de bife de tira met dit geheel minimaal 8 uur van tevoren, zodat de marinade mooi in het vlees kan trekken. Wrijf vervolgens de marinade van het vlees en grill dit direct tot een kerntemperatuur van 50 °C. Verpak het vlees vervolgens in aluminiumfolie en laat rusten. Warm de marinade die u eerder van het vlees haalde op in een pan en serveer dit over het vlees.

Bron: Hanos